De computerzaak mét service.
stars 5,0 / 5 - 247 beoordelingen
072 - 720 2257

072-Game PC

Speel jij graag de allernieuwste games op de hoogste settings? Of ben je op zoek naar een game-pc voor dagelijks gebruik?

Bij 072-PC bouwen we speciaal voor jou het perfecte systeem!

Een goede game-pc is een flinke investering en daarom wil je natuurlijk de beste kwaliteit voor de beste prijs. Iedere gamer heeft zijn of haar eigen wensen. Wat voor soort gamer je ook bent, bij 072-PC kun je altijd jouw perfecte game-pc kopen.

Wij verkopen door ons samengestelde pc’s en speciaal op maat gemaakte systemen. Wij bieden eindeloze mogelijkheden en zorgen ervoor dat je de nieuwste hardware krijgt.

Van bestellen tot afhalen of bezorgen; een complete game-pc op maat kan al binnen 2 werkdagen gereed zijn. Neem voor vrijblijvend advies of een offerte contact met ons op via info@072-pc.nl of bel direct 072-7202257.

 • Gratis verzending

  Vóór 16:30 = vandaag verzonden

 • 2 jaar garantie

  Ook op refurbished

 • Trusted Shops

  Unieke kopersbescherming

 • Niet goed, geld terug

  14 dagen bedenktijd

De 072-Game PC

Om optimaal te kunnen gamen zijn net even wat andere onderdelen benodigd dan voor een normale pc. Een game-pc moet grafische topprestaties kunnen leveren en dan het liefst zo vloeiend mogelijk op een zo groot mogelijk scherm. De gemiddelde computer die je bij een elektronicagigant in de aanbieding koopt is dan eigenlijk per definitie al niet geschikt om als serieuze game-pc dienst te doen.

Wat maakt een pc een game-pc?

Iemand die af en toe een spelletje speelt heeft normaal gesproken meer dan genoeg aan een van onze 072-Premium pc’s. Deze pc’s beschikken over processoren met een ingebouwde videokaart.

Fanatiekere gamers zijn op zoek naar meer grafische rekenkracht en hebben meer aan een pc met daarin een krachtigere losse videokaart. Games worden steeds mooier en zwaarder maar daar staat dus wel iets tegenover. Naast een degelijke processor vormt de grafische kaart het belangrijkste onderdeel van een game-pc. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een groot gedeelte van het budget voor een grafische kaart gereserveerd zal moeten worden.

De aanwezigheid van een goede videokaart heeft ook gevolgen voor de behuizing van de pc. Om optimale prestaties te kunnen leveren moet een game-pc over een goede luchtcirculatie beschikken zodat de componenten niet te warm kunnen worden.

Wat is er verder nodig voor een goede game-pc

Alvorens een grafische kaart kan worden uitgezocht is het natuurlijk eerst van belang om een processor en bijpassend moederbord te kiezen. Moderne games maken graag gebruik van zoveel mogelijk cores. Hoe meer processorkernen zich in de processor bevinden hoe beter. 072-PC levert pc’s met processoren van zowel Intel als AMD. Als de keuze voor een van beide platformen eenmaal gemaakt is en er een processortype is uitgekozen kan er een passend type moederbord worden uitgezocht.

Afhankelijk van het gekozen moederbord moet het gewenste type en de gewenste hoeveelheid intern geheugen (RAM) worden bepaald. Hierbij moet worden opgemerkt dat de snelheid van de geheugenmodules van groot belang is, het gaat dus zeker niet alleen om de hoeveelheid geheugen.

Een ander belangrijk punt van aandacht voor game-pc’s is de voeding. Een goede voeding voorkomt instabiliteit en vastlopers. Wij raden aan om een losse voeding van een goed merk te gebruiken en niet te kiezen voor een behuizing die inclusief voeding geleverd wordt.

Dit alles moet natuurlijk ook ergens in worden ondergebracht. Zelf maken we veel gebruik van behuizingen van Cooler Master waar we goede ervaringen mee hebben. Voor de 072-Game PC geldt dat alles in overleg gaat en alles dus kan worden aangepast. De behuizing van een game-pc moet in ieder geval in staat zijn om goed te kunnen koelen en om veel gewicht te kunnen dragen. Zowel de grafische kaart met bijbehorende koeling als de diverse soorten voedingen hebben een aanzienlijk gewicht. Gelukkig is het prijsverschil tussen een matige kwaliteit behuizing en een van goede kwaliteit vaak slechts enkele tientjes.

Tot slot zijn er ook nog invoerapparaten benodigd. Verschillende merken zoals bijvoorbeeld Logitech brengen toetsenborden en muizen uit die speciaal voor gamedoeleinden zijn ontwikkeld. Bespaar bij een game-pc niet op de kwaliteit van de spelbesturing; een dure game-pc komt niet tot zijn recht als de invoerapparaten een gebrek aan snelheid en precisie hebben.

Kortom: wat heb je nodig voor een game-pc? Kwaliteit. En dat geldt voor elk onderdeel van de game-pc. Wij helpen je graag met het samenstellen van jouw perfecte game-pc!