Specialist op het gebied van computers, laptops en reparaties met persoonlijke service
stars 5,0 / 5 - 101 beoordelingen
072 - 720 2257

072-Game PC Maatwerk

Speel jij graag de allernieuwste games op de hoogste settings? Of ben je op zoek naar een Game PC voor dagelijks gebruik?

Bij 072-PC bouwen we speciaal voor jou het perfecte systeem!

Een goede game pc kopen is een flinke investering en daarom wil je natuurlijk de beste kwaliteit voor de beste prijs. Iedere gamer heeft zijn of haar eigen wensen. Wat voor soort gamer je ook bent, bij 072-PC  kun je altijd jouw perfecte game pc kopen.

 

Wij verkopen door ons samengestelde Game-PC’s en speciaal op maat gemaakte systemen. We bieden eindeloze mogelijkheden en zorgen ervoor dat je de nieuwste hardware krijgt.

Een complete game pc op maat kan al binnen 3 werkdagen, neem contact met ons op via info@072-pc.nl of bel direct 072-7202257.

 • Gratis verzending

  Voor alle bestellingen, altijd!

 • Tevreden klanten

  Klanten beoordelen ons met 5/5

 • Prijswinnaar

  Winkelier van het jaar 2019

 • Servicegericht

  Te bereiken via mail en telefoon

Wat je nodig hebt voor een game pc, zijn net wat andere onderdelen dan die voor een ‘standaard’ pc. Een game computer moet namelijk vooral grafische topprestaties leveren. En dat het liefst op een zo groot mogelijk scherm.

De gemiddelde computer die je in de aanbieding koopt bij een elektronicagigant is dan ook niet geschikt om dienst te doen als serieuze game pc.

Wat maakt een pc een game pc?
Het berekenen en tonen van beelden op het beeldscherm is de taak van de grafische kaart. De grafische kaart is dan ook één van de belangrijkste onderdelen in een game pc.

Er zal een groot deel van het budget voor een game pc gereserveerd moeten worden voor de grafische kaart.

Een game pc zal nooit goedkoop zijn. Maar er een vermogen aan uitgeven is tevens niet nodig, wanneer je een paar dingen goed in de gaten houdt.

Een grafische kaart voor een game pc is duur. In de meeste gevallen komt de helft van de totale aanschafprijs van een game pc voor rekening van de grafische kaart. Dit komt omdat de grafische prestaties die nodig zijn voor het comfortabel en met hoge beeldkwaliteit spelen van een game veel rekenkracht vereist. Rekenkracht die alleen maar geleverd kan worden door grafische kaarten die voorzien zijn van een zeer snelle processor en zeer snel geheugen.

Hoeveel van dit snelle geheugen op de grafische kaart aanwezig moet zijn, hangt af van de resolutie van het beeldscherm. En van de hoeveelheid grafisch geheugen dat een game verlangt.

Wat verder nodig is voor een game pc

Met het uitzoeken van een grafische kaart voor een game pc ben je er nog lang niet. Want andere belangrijke onderdelen waar aandacht aan besteed moet worden zijn:

 • De processor
 • SSD
 • Het moederbord
 • Intern geheugen
 • De voeding
 • De behuizing
 • Besturingssysteem

De processor
Moderne games maken graag gebruik mogelijk cores. Met andere woorden: hoe meer processorkernen zich in de processor bevinden, hoe beter het is.

Uiteraard moet het moederbord passen bij de processor van je keuze.

Een opmerking over het interne geheugen is hier wellicht op zijn plaats. Want net als bij de grafische kaart is het niet zozeer de hoeveelheid geheugen die de pc tot de allerhoogste prestaties zal brengen, maar vooral de snelheid van de gebruikte geheugenmodules.

Hoe snel de geheugenmodules kunnen zijn die je wilt gebruiken, hangt af van welke geheugenmodulen en tot welke snelheid het moederbord ondersteunt.

De voeding
Een ander puntje van aandacht bij een game pc is de voeding. Veel onstabiliteit en vastlopen van game pc’s wordt veroorzaakt door de voeding. Omdat die al dit game geweld en de hoeveelheid stroom die gevraagd wordt door de diverse computeronderdelen niet constant genoeg kan leveren.

Computeronderdelen werken op een relatief lage spanning. En wanneer juist dan de spanning net een fractie lager wordt, veroorzaakt dit het vastlopen van de pc. Een pc heeft om deze reden een perfect stabiele spanning nodig en daarmee een perfect stabiele voeding, om zonder vastlopers te kunnen draaien.

Koop voor een game pc dan ook altijd een losse voeding van een goed merk. En gebruik voor een game pc nooit een goedkope voeding of een voeding die standaard bij een behuizing geleverd wordt.

De computerbehuizing
Bij een game pc dient ook de computerbehuizing van goede kwaliteit te zijn. Een reden daarvoor is alleen al dat de grafische kaart compleet met gemonteerde koeling in verhouding een behoorlijk gewicht heeft. De grafische kaart moet dan ook stevig in de computerbehuizing gemonteerd kunnen worden. Iets dat eigenlijk alleen mogelijk is in een computerbehuizing van goede kwaliteit.

Hetzelfde geldt overigens voor de voedingen die geschikt zijn voor een game pc. Ook deze hebben in verhouding een behoorlijk gewicht, waarvoor een stevige, goede kwaliteit computerbehuizing noodzakelijk is.

Maar minsten zo belangrijk is dat de betere computerbehuizingen ook voorzien in een betere luchtstroom in de behuizing. Daardoor worden de diverse onderdelen beter en efficiënter gekoeld. En dat tevens met minder geluid.

Het prijsverschil tussen een matige kwaliteit computerbehuizing en een computerbehuizing van goede kwaliteit is vaak slechts enkele tientjes. Dus voor het geld hoef je de aankoop van een goede behuizing zeker niet te laten.

Muis, toetsenbord en game controller
Verschillende merken, waaronder Logitech brengen toetsenborden en muizen uit, speciaal voor game doeleinden. Dergelijke muizen en toetsenbord onderscheiden zich in robuustheid, snelheid en precisie. Als je veel games hebt die je met een muis moet besturen, bespaar dan zeker niet op de aanschaf van een muis. En neem bij voorkeur een muis aan een draad.

Gewoonweg, omdat zelfs met de huidige stand van de draadloze techniek, niets zo snel en betrouwbaar werkt als iets dat via een draad aan de pc verbonden is.

Hetzelfde geldt voor joysticks en stuurtjes die je gebruikt bij games. Ga voor kwaliteit. Bespaar je op de kwaliteit en de snelheid van spelbesturing, dan had je eigenlijk ook die dure game pc beter gewoon kunnen laten staan.

Bespaar bij een game pc nooit op de kwaliteit van de onderdelen. Want niets is zo vervelend als het haperen of vastlopen van een game wanneer je net aan het winnen bent…

Kortom: wat heb je nodig voor een game pc? Kwaliteit. En dat geldt voor elk onderdeel van de game pc. Wij helpen je graag met het samenstellen van jouw perfecte game pc! 

Start chat
1
Chat met ons
Hallo, hoe kan ik je helpen?
Powered by