De computerzaak mét service.
stars 5,0 / 5 - 247 beoordelingen
072 - 720 2257

Refurbished laptops en computers, hoe zit dat?

Zoals u misschien in onze webshop heeft gezien verkoopt 072-PC niet alleen nieuwe maar ook refurbished laptops en computers. Het valt ons op dat sommige mensen aanvankelijk wat terughoudend tegenover deze producten kunnen staan maar gelukkig is dat lang niet altijd nodig. Met dit artikel hopen we duidelijkheid te scheppen over wat refurbished precies inhoudt, waarom wij er voor honderd procent achter staan en op wat voor garantie u bij 072-PC kunt rekenen.

”Minimale gebruikerssporen”?
Al onze refurbished PC’s en laptops zijn in zeer goede staat. Veel webshops hanteren een A, B of C kwalificatiesysteem of werken met sterren.
Een laptop of PC die op onze website aan wordt geboden is per definitie van absolute topkwaliteit, helemaal up-to-date en klaar voor gebruik, technisch volledig nagekeken en standaard met 2 jaar garantie.
Toetsenborden
Onze laptops worden standaard geleverd met een QWERTY US/NL toetsenbord, de toetsenbordindeling die in Nederland gebruikelijk is. Veel aanbieders van refurbished laptops verkopen producten met een andere indeling – 072-PC doet dit absoluut niet!
Alle refurbished PC’s worden geleverd met een voedingskabel en laptops worden uiteraard geleverd met een bijpassende oplader.
De eventueel aanwezige ”minimale gebruikerssporen” gaan alleen over de behuizing van de Laptop of PC.
Ook heeft u bij ons de mogelijkheid om langs te komen en de laptops in het echt te bekijken of, indien u niet in de buurt woont kunt u gebruik maken van onze WhatsApp-fotoservice.

Indien u twijfelt over de aanschaf een refurbished laptop of pc sturen wij u graag enkele foto’s van het betreffende product. Bezoek daarvoor onze website vanaf uw mobiele telefoon en stuur ons uw verzoek via de groene WhatsApp-knop die rechts onderin beeld verschijnt. Tevens is het mogelijk om uw verzoek rechtstreeks via WhatsApp aan ons vaste telefoonnummer 072-720 2257 te sturen.

Wat is refurbished?
Refurbished houdt in dat een gebruikt product volledig is schoongemaakt, nagekeken en getest alvorens het weer te koop wordt aangeboden. Waar nodig vervangen wij onderdelen, u kunt daarbij denken aan een toetsenbord met slijtage of een accu met een te lage laadcapaciteit. Vanzelfsprekend worden alle refurbished laptops en computers professioneel gewist en van een schone Windows 10 of 11 installatie voorzien. U bent de eerste gebruiker van de software, een bijkomend voordeel is dat de laptop volledig up-to-date en klaar voor gebruik is.
U zult dan ook geen reclame, ongewenste programma’s of proefversies op uw refurbished laptop of PC aantreffen.

Refurbished is dus niet hetzelfde als tweedehands?
Nee, tweedehands producten worden doorgaans niet uitgebreid nagekeken en schoongemaakt. Bovendien testen wij de producten grondig om te kunnen bepalen of ze aan onze strenge kwaliteitseisen voldoen. 072-PC staat garant voor de kwaliteit zodat u ook met onze refurbished producten nog jaren vooruit kunt.

Hoe komen jullie aan die refurbished laptops en computers?
Onze refurbished producten zijn voor het overgrote gedeelte voor de zakelijke markt ontwikkeld en veelal als leasemodel gebruikt. Bedrijven vervangen deze producten met enige regelmaat en 072-PC koopt deze producten in partijen op om ze een tweede leven te kunnen geven. Op deze manier vinden vele high-end laptops, computers en monitoren met een relatief hoge nieuwprijs via 072-PC de weg naar de consumentenmarkt.
De kwaliteit en degelijkheid van deze zakelijke modellen overtreft de gemiddelde consumentenmodellen en dat uit zich bijvoorbeeld in de materiaalkeuze, de kleine hoeveelheid gebruikssporen, het gemak waarmee losse onderdelen besteld of vervangen kunnen worden en de mogelijkheden om het (werk)geheugen uit te breiden.

Ook komt het wel eens voor dat we gebruikte laptops of computers van particulieren inkopen. Waar mogelijk proberen we, met het oog op onze duurzaamheidsprincipes, ook deze producten op te knappen om ze voor een scherpe prijs aan te kunnen bieden. Mocht een model echt te oud zijn dan kunnen wij deze kosteloos voor u afvoeren om te worden gerecycled.

Tot slot, wat houdt de door 072-PC gegeven garantie precies in?
Al onze refurbished laptops en computers worden geleverd met 2 jaar garantie op het apparaat zelf en 3 maanden garantie op accu’s en adapters. Een garantietermijn van 2 jaar op refurbished producten mag als uniek worden ervaren en toont aan hoeveel vertrouwen wij in deze producten hebben.

Laptopaccu’s kunnen verschillen in capaciteit, accuduur en uiteraard levensduur. Omdat ze aan slijtage onderhevig zijn vormen ze een verbruiks product. 072-PC garandeert dat u een gecontroleerde en goed werkende accu krijgt.

Mocht er buiten de garantieperiode iets aan de door u aangeschafte laptop of computer komen te mankeren dan adviseren wij u om alsnog contact met ons op te nemen. Wij zullen altijd proberen een passende oplossing te vinden.

Klik hier voor een overzicht van onze refurbished laptops.