Specialist op het gebied van computers, laptops en reparaties met persoonlijke service
stars 5,0 / 5 - 111 beoordelingen
072 - 720 2257

Veelgestelde vragen

Levertijd

Wij proberen alle bestellingen dezelfde dag nog te verzenden, voor computers (maatwerk of 072-Premium) hanteren wij 3 werkdagen.

We beginnen met assembleren van de PC na uw bestelling, op deze manier heeft u altijd de nieuwste onderdelen en software.

Als de PC geheel geassembleerd en geïnstalleerd is, gaan wij de PC grondig testen.  Alleen als de PC alle testen heeft doorstaan maken wij de PC klaar voor verzending of bellen we u om de PC op te komen halen.

U verwacht een betrouwbare PC zonder problemen en wij leveren een PC zonder problemen!

Mocht u vragen hebben over de exacte levertijd, dan kunt u ons altijd even bellen of een contactformulier invullen.

 

Refurbished

Wat houdt jullie garantie van 1 jaar op refurbished producten in?
Al onze producten zijn uitgebreid door ons getest. Alle computers worden daarom geleverd met 12 maanden garantie en wij geven maximaal 3 maanden garantie op accu’s en de adapters. Daarbij geldt een minimale standby tijd van 1 uur op de accu en draadbreuk bij de adapter is uitgesloten. De accu is namelijk een verbruiksproduct en onderhevig aan slijtage.

Verzendkosten voor reparaties, software installatiekosten, data herstelkosten, dataverlies, waterschade, valschade en iedere andere vorm van zelf aangerichte schade en slijtage van het product vallen vanzelfsprekend buiten de garantie. Indien tijdens het uitgevoerde onderzoek blijkt dat het defect/gebrek veroorzaakt wordt door een virus, illegale of onjuiste installatie van software, is (wettelijke) garantie eveneens uitgesloten.

Mocht er buiten de garantieperiode iets mankeren aan de door u aangeschafte computer of laptop, neem dan altijd contact met ons op. Wij zullen altijd proberen een passende oplossing te vinden.

Wat is refurbished?
Refurbished houdt in dat het product volledig is nagekeken, schoongemaakt en uitgebreid getest. Waar nodig vervangen wij onderdelen en voeren wij reparaties uit. Alleen als de computer of laptop voldoet aan onze strenge kwaliteitseisen wordt deze weer aangeboden voor verkoop, anders recyclen we hem voor onderdelen.

Daarnaast wordt ook de hardeschijf of SSD volledig gewist en voorzien van een nieuwe schone Windows installatie.

Al onze refurbished producten hebben daarom standaard 12 maanden garantie.

Is refurbished hetzelfde als tweedehands?
Nee. Bij tweedehands producten wordt het product niet uitgebreid gecontroleerd en schoongemaakt. Ook garandeert de verkopende partij niet de kwaliteit er van. U moet zelf het aangekochte controleren en maar hopen dat het goed is.

Al onze producten zijn uitgebreid gecontroleerd en kunnen nog vele jaren mee. Wij staan garant voor de kwaliteit.

Hoe komen jullie aan jullie refurbished laptops en computers?
Onze computers en laptops zijn vaak zakelijke gebruikte (lease) laptops. Bedrijven gebruiken deze laptops voor een aantal jaar en vervangen deze dan. Wij kopen deze in grote partijen op en refurbishen deze.

De kwaliteit van deze laptops en computers zijn vaak niet te vergelijken met de standaard consumenten laptops, de nieuwwaarde van zakelijke laptops ligt gemiddeld rond de 1300 euro, terwijl een consumenten laptop vaak voor 300 euro al te koop is.

Ook kopen we gebruikte computers en laptops in van particulieren. Oude modellen recyclen we, maar computers die nog goed meekunnen refurbishen we en bieden we aan tegen scherpe prijzen.

 

Stage en werk

Hebben jullie ook stageplaatsen?
072-pc is geaccrediteerd voor BOL stages niveau 2, 3 en 4. Op dit moment zijn er geen stageplaatsen beschikbaar.

Zijn er vacatures voor fulltime of parttime werk?
Op dit moment hebben we geen vacatures. 

 

Reparaties

Kan ik bij jullie ook mijn notebook van lenovo laten repareren?
072-PC repareert notebooks en PC’s van bijna alle merken. Denk aan Asus, Acer, Lenovo, Packard Bell, Sony, Toshiba, Medion, etc.

Repareren jullie ook smartphones en/of tablets?
072-PC repareert geen telefoons of tablets.

Repareren jullie ook printers?
In de meeste gevallen loont het qua kosten niet om een printer te repareren. Sommige printers hebben echter een hele eenvoudige storing die we voor u direct kunnen verhelpen.

Hebben jullie ook aan-huis-service?
072-PC kan ook aan huis of op kantoor komen, neem contact op voor een afspraak.

 

Milieu

Wat doe ik met mijn oude PC of notebook?
In het kader van de verwijderingsbijdrage mag u voor ieder nieuw apparaat dat u koopt een vergelijkbaar oud apparaat inleveren om af te danken. Wij zullen zorgen voor een verantwoorde afvoer van uw apparaat.

 

Garantie

Wat te doen bij een defect binnen de garantie termijn?
Bij een defect binnen de garantie termijn kunt u contact met ons opnemen per telefoon: 072-7202257 of een e-mail sturen naar: info@072-pc.nl.

Hoelang is de garantie op een product?
Op nieuwe producten geven wij 2 jaar garantie, op refurbished producten geven wij 1 jaar garantie (lader en accu 3 maanden).

Wat te doen als het geleverde produkt niet aan mijn wensen voldoet?
Voldoet een product niet aan u wensen kunt u zich beroepen op het herroepingsrecht, u mag een product binnen 14 na aflevering retourneren in de geleverde staat.

Start chat
1
Chat met ons
Hallo, hoe kan ik je helpen?