De computerzaak mét service.
stars 5,0 / 5 - 235 beoordelingen
072 - 720 2257

Veelgestelde vragen

Levertijd

Alle aangeboden refurbished laptops en PC’s staan klaar voor verzending, bestellingen vóór 16:30 worden deze dezelfde dag nog verzonden.
Voor computers (maatwerk of 072-Premium) hanteren wij 3 werkdagen.
We beginnen met assembleren van de PC na uw bestelling, op deze manier heeft u altijd de nieuwste onderdelen en software.
Als de PC geheel geassembleerd en geïnstalleerd is, gaan wij de PC grondig testen.  Alleen als de PC alle testen heeft doorstaan maken wij de PC klaar voor verzending of bellen we u om de PC op te komen halen.
U verwacht een betrouwbare PC zonder problemen en wij leveren een PC zonder problemen!
Mocht u vragen hebben over de exacte levertijd, dan kunt u ons altijd even bellen of een contactformulier invullen.

 

Refurbished

Zoals u misschien in onze webshop heeft gezien verkoopt 072-PC niet alleen nieuwe maar ook refurbished laptops en computers. Het valt ons op dat sommige mensen aanvankelijk wat terughoudend tegenover deze producten kunnen staan maar gelukkig is dat lang niet altijd nodig. Met dit artikel hopen we duidelijkheid te scheppen over wat refurbished precies inhoudt, waarom wij er voor honderd procent achter staan en op wat voor garantie u bij 072-PC kunt rekenen.

Wat is refurbished?
Refurbished houdt in dat een gebruikt product volledig is schoongemaakt, nagekeken en getest alvorens het weer te koop wordt aangeboden. Waar nodig vervangen wij onderdelen of voeren wij kleine reparaties uit. Bovendien worden alle refurbished laptops en computers door ons gewist en van een schone Windows 11 installatie voorzien (Windows 10 optioneel).

Refurbished is dus niet hetzelfde als tweedehands?
Nee, tweedehands producten worden doorgaans niet uitgebreid nagekeken en schoongemaakt. Bovendien testen wij de producten grondig om te kunnen bepalen of ze aan onze strenge kwaliteitseisen voldoen. 072-PC staat garant voor de kwaliteit zodat u ook met onze refurbished producten nog jaren vooruit kunt.

Wat houdt de door 072-PC gegeven garantie precies in?
Al onze refurbished laptops en computers worden geleverd met 2 jaar garantie op het apparaat zelf en 3 maanden garantie op accu’s en adapters.

Laptopaccu’s kunnen verschillen in capaciteit, accuduur en uiteraard levensduur. Omdat ze aan slijtage onderhevig zijn vormen ze een verbruiksproduct. 072-PC garandeert dat u een gecontroleerde en goed werkende accu krijgt.

Verzendkosten voor reparaties, installatiekosten voor software en kosten voor dataherstel vallen buiten de garantie. Vanzelfsprekend geldt dit ook voor dataverlies, waterschade, valschade en iedere andere vorm van zelf aangerichte schade alsmede slijtage van het product.

Indien blijkt dat een defect of gebrek door een virus, illegaal geïnstalleerde of onjuist geïnstalleerde software veroorzaakt wordt kan eveneens geen aanspraak worden gemaakt op de (wettelijke) garantie.

Mocht er buiten de garantieperiode iets aan de door u aangeschafte laptop of computer komen te mankeren dan adviseren wij u om alsnog contact met ons op te nemen. Wij zullen altijd proberen een passende oplossing te vinden.

Tot slot, hoe komen jullie aan die refurbished laptops en computers?
Onze refurbished producten zijn voor het overgrote gedeelte voor de zakelijke markt ontwikkeld en veelal als leasemodel gebruikt. Bedrijven vervangen deze producten met enige regelmaat en 072-PC koopt deze producten in partijen op om ze een tweede leven te kunnen geven. Op deze manier vinden vele high-end laptops, computers en monitoren met een relatief hoge nieuwprijs via 072-PC de weg naar de consumentenmarkt.

De kwaliteit en degelijkheid van deze zakelijke modellen overtreft de gemiddelde consumentenmodellen en dat uit zich bijvoorbeeld in de materiaalkeuze, de kleine hoeveelheid gebruikssporen, het gemak waarmee losse onderdelen besteld of vervangen kunnen worden en de mogelijkheden om het (werk)geheugen uit te breiden.

Ook komt het wel eens voor dat we gebruikte laptops of computers van particulieren inkopen. Waar mogelijk proberen we, met het oog op onze duurzaamheidsprincipes, ook deze producten op te knappen om ze voor een scherpe prijs aan te kunnen bieden. Mocht een model echt te oud zijn dan kunnen wij deze kosteloos voor u afvoeren om te worden gerecycled.

Klik hier voor een overzicht van onze refurbished producten.

 

Stage en werk

Hebben jullie ook stageplaatsen?
Nee, wij hebben geen stageplaatsen, al onze medewerkers zijn gediplomeerd.

Zijn er vacatures voor fulltime of parttime werk?
Op dit moment hebben we geen vacatures. 

 

Reparaties

Kan ik bij jullie ook mijn notebook van Lenovo laten repareren?
072-PC repareert notebooks en PC’s van bijna alle merken. Denk aan Asus, HP, Dell, Acer, Lenovo, Toshiba, Medion, etc.

Repareren jullie ook smartphones en/of tablets?
072-PC repareert ook telefoons en tablets, wij hebben voor apparaten van onder andere Apple, Samsung, Sony, Huawei en Nokia vrijwel alle gangbare onderdelen op voorraad. Kijk hier voor meer informatie.

Repareren jullie ook printers?
In de meeste gevallen loont het qua kosten niet om een printer te repareren. Sommige printers hebben echter een hele eenvoudige storing die we voor u direct kunnen verhelpen.

 

Milieu

Wat doe ik met mijn oude PC of notebook?
In het kader van de verwijderingsbijdrage mag u voor ieder nieuw apparaat dat u koopt een vergelijkbaar oud apparaat inleveren om af te danken. Wij zullen zorgen voor een verantwoorde afvoer van uw apparaat.

 

Garantie

Wat te doen bij een defect binnen de garantie termijn?
Bij een defect binnen de garantie termijn kunt u contact met ons opnemen per telefoon: 072-7202257 of een e-mail sturen naar: info@072-pc.nl.

Hoelang is de garantie op een product?
Op nieuwe producten geven wij 2 jaar garantie, op refurbished producten geven wij 2 jaar garantie en  op de lader en accu 3 maanden.

Wat te doen als het geleverde product niet aan mijn wensen voldoet?
Voldoet een product niet aan u wensen kunt u zich beroepen op het herroepingsrecht, u mag een product binnen 14 na aflevering retourneren in de geleverde staat.

Wat zijn jullie garantievoorwaarden?

Voor al onze nieuwe producten geldt een garantie van 2 jaar op de hardware. Alle (hardware) onderdelen van het product, inclusief toebehoren (zoals accu en oplader), vallen onder deze garantie.

Voor al onze refurbished producten geldt een garantie van 2 jaar op de hardware (laders en accu’s 3 maanden).

De garantie houdt in: gratis reparatie, inclusief eventueel benodigde vervangende onderdelen.

Softwarematige problemen vallen niet onder de garantie. Software problemen lossen wij graag voor u op tegen ons reguliere tarief en met een kleinigheidje kunnen we u altijd kosteloos op afstand helpen via bijvoorbeeld Teamviewer.

Garantie is niet van toepassing als:

  • sprake is van onzorgvuldig gebruik, zoals valschade,
  • u het probleem zelf heeft veroorzaakt, bijv. door aanpassingen/upgrades of overclocken, iets op een verkeerde poort proberen aan te sluiten of een andere adapter gebruikt heeft, of
  • de schade is veroorzaakt door onvoldoende verpakking bij het retourneren (zie “Verzenden en retourneren”)