De computerzaak mét service.
stars 5,0 / 5 - 247 beoordelingen
072 - 720 2257

Laptops – Persoonlijk Advies

Bent u op zoek naar een nieuwe laptop? 072-PC levert zowel nieuwe als refurbished laptops, altijd voorzien van een SSD, Windows 10 / 11 en 2 jaar garantie.

Een goede laptop vormt vaak een flinke investering en daarom wilt u natuurlijk de beste kwaliteit voor de beste prijs. Iedere gebruiker heeft zijn of haar eigen wensen. Wat voor soort gebruiker u ook bent, bij 072-PC bent u aan het juiste adres.

Ons aanbod aan nieuwe en refurbished laptops varieert van tijd tot tijd en soms komt het voor dat we bijvoorbeeld tijdelijk geen nieuwe modellen op voorraad hebben. Ook in dat geval kunnen wij u van dienst zijn.

Wij bieden overal een oplossing voor en zorgen ervoor dat u altijd de laptop krijgt die aan al uw wensen voldoet. Neem contact met ons op via info@072-pc.nl of bel direct 072-7202257.

 • Gratis verzending

  Vóór 16:30 = vandaag verzonden

 • 2 jaar garantie

  Ook op refurbished

 • Trusted Shops

  Unieke kopersbescherming

 • Niet goed, geld terug

  14 dagen bedenktijd

Laptop kopen?

Een nieuwe laptop kopen kan erg lastig zijn, er zijn ontzettend veel mogelijkheden in verschillende prijsklassen. Geen nood, wij helpen u graag!

Alle door ons geleverde laptops zijn voorzien van een SSD, waardoor de laptop binnen 20 seconden op is gestart!
Deze wordt voor aflevering volledig geïnstalleerd en is meteen klaar voor gebruik! Nog een bijkomend voordeel is dat er geen Bloatware (ongewenste programma’s) op de laptop zijn geïnstalleerd, De laptop wordt voorzien van Windows 11 en alle benodigde drivers (Windows 10 optioneel), geen proefversies voor Antivirus of andere software.

Het formaat

kleiner dan 13”
Deze laptops zijn vooral bestemd voor mensen die regelmatig met hun laptop op stap zijn. Ze zijn licht van gewicht en beperkt van omvang. Er is wel verschil: de 12 inch-laptops zijn doorgaans krachtiger dan hun 10- en 11 inch-broertjes. Vooral de goedkope 10- en 11 inch-modellen zijn zeker niet geschikt om actief en langdurig op te werken en zijn eigenlijk alleen interessant voor onderweg. Een simpele spreadsheet lukt nog wel, maar daarmee is het vaak wel gezegd.

Dat geldt zeker niet voor zakelijke laptops zoals de HP Elitebook / Probook, Dell Latitude of Lenovo Thinkpad. Deze laptops zijn zeer krachtig, maar daardoor ook een stuk duurder. Ook heeft 072-PC refurbished exemplaren voor een zeer aantrekkelijke prijs, met garantie!

15,6”
In deze categorie worden de meeste laptops verkocht. Ongeveer 50% van alle verkochte laptops heeft een scherm van 15,6 inch. Gek is dit niet omdat dit formaat erg geschikt is om dagelijks mee te werken. Terwijl de laptop door het gewicht en formaat nog altijd goed mee te nemen is. De prijzen in deze categorie lopen erg uiteen. Voor ieder wat wils en voor elk prijskaartje is wel iets te vinden. Over het algemeen geldt wel: hoe duurder hoe beter. Dat uit zich vooral in snelheid en kwaliteit van het beeldscherm. De accuduur wil nog wel eens tegenvallen bij de goedkopere laptops. Voor mensen die hun laptop alleen thuis gebruiken, is dit uiteraard geen probleem.

Groter dan 16”
Dit zijn de laptops met de grootst verkrijgbare schermen. Erg fijn, omdat je veel kwijt kunt op je scherm. Bij deze laptops is de resolutie erg belangrijk (het aantal puntjes op het scherm). In deze categorie zijn namelijk nog veel laptops te koop met een relatief lage resolutie, waardoor het beeld er korrelig en opgeblazen uit kan zien. Wij raden aan om minimaal een scherm te kiezen met 1920×1080 pixels. (Full-HD). 17 inch-laptops zijn groot en erg zwaar in gewicht. Daarnaast gaat de accu maar zelden langer dan 5 uur mee en zijn ze voor gebruik onderweg niet erg geschikt. Het zijn vooral desktopvervangers. Een cd-rom of dvd-speler is langzaam aan het verdwijnen, maar bij de 17 inch-laptops komen we ze nog regelmatig tegen. Handig als je een dvd wilt kijken op je laptop of nog oude software op cd/dvd hebt die je wilt installeren. Voor de kleinere modellen zijn er externe cd-rom / dvd-spelers te koop, dus het is wel mogelijk!

Soorten laptops

Standaard laptop
De standaard laptop wordt nog steeds veel verkocht. Deze draagbare computers zijn van een gemiddeld gewicht en grootte en zullen qua specificaties het niet halen bij een losse desktop. Voor de gemiddelde gebruiker zijn deze laptops echter prima geschikt en wat prijs betreft zijn ze vaak goedkoper dan andere soorten laptops.

Gaming laptop
Gaming laptops zijn laptops die bedoeld zijn om videogames op te kunnen spelen. Deze laptops hebben zeer hoge specificaties en een losse videokaart waardoor ze games moeiteloos kunnen spelen. Voor gamers die veel onderweg zijn kunnen dit goede apparaten zijn, maar voor de gemiddelde gebruiker zijn deze laptops vaak overbodig zwaar.

Ultrabook
Ultrabooks zijn eigenlijk gewoon laptops die door geavanceerde technieken heel dun zijn. Dit heeft als voordeel dat ze licht zijn en makkelijk te vervoeren. Nadeel is wel dat deze ultrabooks vaak duurder zijn dan gewone laptops.

2 in 1 laptops
Een 2 in 1 laptop is eigenlijk een combinatie van een tablet en een laptop. Het scherm kan losgemaakt worden van de onderkant waardoor het als een tablet kan dienen. Door het vast te klikken wordt het apparaat geschikter voor tekstverwerken en andere zwaardere taken. Als je niet een losse tablet wil hebben, kan dit een goede optie zijn.

Er zijn vele soorten laptops en het is soms lastig om te bepalen welke laptop bij jou past. Als eerste is het belangrijk om te bedenken wat je met je laptop wil gaan doen.